Aktuelle kurser og uddannelser

NLP Practitioner
• Roskilde d. 20/1-2019
(7 dage)

• Roskilde d. 8/2-2019
(3 + 3 + 1 dage)
Læs mere


 
 

Presse

TV2

TV2's Marie prøver hypnose mod sin fobi mod edderkopper.
Se programmet her

DR P1

Julie Bang interviewer os om oplevelsen af tid - og ender i trance!
Hør interviewet her

TV2 Radio

Ricco Wichmann og Jan Gintberg interviewer os om hypnose i en let tone.
Hør interviewet her

Radio 3

Mike Pedersen interviewer os om NLP og selv-coaching.
Hør interviewet her

 
 

 

Hypnose og hypnoterapi


 

Hvad er hypnose og hypnoterapi?

Hypnoterapi (eller hypnoseterapi) betyder terapi under hypnose. Terapi skal i denne sammenhæng forstås bredt. Du ønsker måske at komme ovenpå efter en følelsesmæssig nedtur. Eller du er måske fuldstændig sund og rask, og du ønsker at øge din livsglæde, fremme din karriere eller overkomme din livslange fobi for at parallelparkere.

Hypnose (og trance, som den hypnotiseredes tilstand kaldes) er stadig omgærdet er en lang række misforståelser. Egentlig stammer begrebet fra det græske hypnos, som betyder søvn. I hypnosens unge dage mente man nemlig, at hypnose mindede om en søvntilstand. I dag, hvor man kan måle den hypnotiseredes hjerneaktivitet på EEG-diagrammer, ved vi, at hypnose/trance blot er en tilstand af dyb afslapning.

Alle mennesker går i trance mange gange dagligt - helt naturligt. Trance er hjernens naturlige måde at rydde op på i løbet af dagen, og det opleves som en behagelig tilstand. Ofte varer den kun få øjeblikke. Det er typisk de øjeblikke, hvor du "svæver lidt hen i din egen verden". Dette kaldes naturaltrance. Du er stadig fuldt bevidst om omgivelserne, og du oplever det måske ikke som trance. Men det er det.

Du kan derfor - med enkle teknikker - lære at bringe hjernen i denne tilstand. Vi arbejder også med teknikker til at uddybe tilstanden, så du opnår endnu bedre kontakt til det ubevidste sind. Dette er særdeles effektivt, når du ønsker at skabe dybe personlige forandringer.


Med eller mod din vilje?

Normalt siger vi, at ingen kan hypnotiseres mod deres vilje. Dette synspunkt vender vi tilbage til nedenfor, men først skal du kende den egentlige sandhed.

Alle kan hypnotiseres - også mod deres vilje! Naturaltrance (som nævnt ovenfor) er ét eksempel: Du går i trance uden at "ønske" det, og du kan faktisk ikke engang forhindre det, selv om du forsøger - i hvert fald ikke i længere tid ad gangen. Milton Erickson (som har udviklet den moderne form for hypnose, vi kender i dag) hævdede at kunne hypnotisere alle, og selv de meget skeptiske personer, som opsøgte ham for at modbevise hans påstand, måtte ofte erkende at han formåede at hypnotisere dem ganske hurtigt.

Alle reklameblokkene på TV sætter os i en kortvarig trance, hvor virksomheder forsøger at sælge os ideen om deres produkter og ydelser. Dette betyder dog ikke, at du "er i annoncørens magt og vil købe netop deres revolutionerende vaskepulver", vel? Du vælger stadig selv!

Men selv om du kan gå i trance eller sættes i trance uden din bevidste medvirken, kan du tage det helt roligt. Du kan ikke hypnotiseres til at gøre noget, som strider mod din natur, din etiske sans eller dine overbevisninger. Dit ubevidste vil kun acceptere hypnotisørens ord, hvis de gør noget positivt for dig. Hvis dine grænser overskrides, vender du straks tilbage til din vågne tilstand.

Det "populære" svar er derfor, at ingen kan hypnotiseres mod deres vilje. Det passer for så vidt at ingen kan hypnotiseres til at gøre, sige eller mene noget som helst mod deres egen vilje. Kun når du under trancen får positive forslag, er din underbevidsthed samarbejdsvillig. Til gengæld er den også mere end villig til at følge de positive forslag, når blot de fører dig mod et bedre liv.


Scenehypnose og terapeutisk hypnose

En særlig art af hypnose er scenehypnose, som handler om at få en frivillig forsøgsperson til at gøre sjove ting på scenen og bagefter ikke kunne huske noget som helst af forløbet. Scenehypnose er ren underholdning og adskiller sig meget fra terapeutisk hypnose.

Du spørger måske dig selv, om denne forsøgsperson ikke gør noget mod sin vilje. Spørgsmålet er oplagt, og svaret er følgende: Når en entertainer udvælger sine forsøgspersoner til et sådant show, foregår udvælgelsen særdeles omhyggeligt. Inden showet udsættes publikum for en længere seance, hvor hypnotisøren indlægger en række små tests. Disse tests kaldes suggestionstests og skal afsløre, hvor modtagelige folk blandt publikum er overfor hypnose.

Suggestionstestene er dels åbenlyse for publikum og foregår dels, uden at du bevidst lægger mærke til dem. Hypnotisøren er trænet til at bemærke, hvem der reagerer bedst på disse tests. Kun mennesker, som er indstillet på at optræde og gøre skøre ting for underholdningens skyld, bliver kaldt på scenen. Det strider derfor ikke mod disse menneskers natur at adlyde hypnotisørens kommandoer. Men hvis hypnotisøren alligevel overskrider en forsøgspersons grænser, vil trancen straks ophøre.

Terapeutisk hypnose er helt anderledes og er det eneste, vi beskæftiger os med på Zenius Academys uddannelser. Terapeutisk hypnose skaber positive forandringer i det ubevidste sind. Mens du er i trance, vil du stadig være bevidst om dine omgivelser og alt, hvad hypnoterapeuten siger til dig. Du vil også kunne huske hele forløbet bagefter.

Trancen er ofte ganske let, og du vil i nogle tilfælde slet ikke opleve det, som om du er i trance. Men hypnosen virker alligevel! Andre gange kan du - hvis du ønsker det - opleve, at du går dybt - meget dybt - i dit ubevidste sind og genkalder dig gamle minder, hvor du tilfører positive ressourcer og derved overvinde gamle vanskeligheder.


Regression

Vi arbejder også med regression, som betyder at du genoplever oplevelser fra din barndom. Formålet er, at du henter positive ressourcer fra hændelsen eller du skaber positive forandringer i dine ubevidste minder.

Din underbevidsthed husker alt, hvad du har oplevet i dit liv. Du har oplevet masser af hændelser, som du ikke længere husker bevidst. Måske fungerer dit liv ikke som du ønsker, og der kan ligge fortrængte hændelser bag dine negative følelser, tanker eller handlinger i dag.

I trance kan du genfinde minder, som du ikke længere husker bevidst. Dette kaldes regression. Du vil kunne huske de mindste detaljer, som du måske aldrig nogensinde har tænkt over bevidst, og disse detaljer kan rumme nøglen til, hvordan du udvikler dig positivt på et øjeblik, mens du er i trance, og din underbevidsthed skaber positive forandringer.

Vi bruger naturligvis kun regression, når vi ønsker at skabe positive forandringer med hændelserne. Der er ingen grund til at genopleve traumatiske oplevelser, hvis vi ikke gør noget konstruktivt ved dem. Derfor anvender vi kun regression, når vi ønsker at skabe positive forandringer i de traumatiske minder e.a., så klienten oplever øget livskvalitet efter trancen.

Din underbevidsthed er mere end villig til at foretage denne forandring, men har måske ikke kunnet gøre det under normale vilkår. Måske har du været i kognitiv terapi eller prøvet at være "viljestærk" eller "selvdisciplineret" for at forandre din adfærd, men det har ikke hjulpet. I trance kan vi give din underbevidsthed de bedste vilkår for at heale sine sår, og din underbevidsthed ved præcis, hvordan dette skal gøres. Det er en meget stærk og meget sikker teknik.

Hvis du tror på tidligere liv, kan du også bruge regression til at genopleve tidligere liv. Vi går endda langt videre end dette på vores Master Hypnoterapeut-uddannelse, men det fører det for vidt at komme ind på her.

Ikke alle tror på tidligere liv, og ingen bliver tvunget til noget, de ikke finder det rigtigt at arbejde med.


Læs mere

Læs mere om hypnose hos Wikipedia eller hypnose hos Wikipedia (eksterne links).


PowertranceTM

Læs også om PowertranceTM til dig, som overvejer at snuse forsigtigt til hypnose til en start.


Hypnoseuddannelser

Læs også om vores hypnoseuddannelser:

 
 

Tilmelding

Tilmeld dig nu.

 

 

Zenius Academy | www.zenius.dk | post@zenius.dk | Tlf. 70 26 12 60
Besøg efter aftale. Sitemap.